Suzanne Aslander

Suzanne Aslander

Houd je werk waar het hoort: 5 tips

houd je werk waar het hoort 5 tips

Leuk en aardig hoor ik je denken … maar hoe doe je dat nu? Eerder in de challenge werd hier ook al naar gevraagd …

Dus bij deze mijn persoonlijke tips op een rijtje:

1) Sluit je werk aan het eind van je dag bewust af. Maak als laatste taak een lijst met dingen die nog in je hoofd zitten/gedaan moeten worden en plan deze waar mogelijk al in je agenda.

2) Adem ontspannen terwijl je van je werk vertrekt en realiseer je: ‘Ik ben nú gestopt met werken. Ik ga lekker ontspannen. Mijn vrije tijd is nu begonnen. Morgen is er weer een dag’. Probeer dat ook echt zo te voelen! Realiseer je ook dat je werk nooit áf is (en dat is maar goed ook). Dus laat dat stuk verantwoordelijkheidsgevoel na werktijd los.

3) Zet na werktijd je werklaptop of -telefoon ook niet (te vaak) aan. Dezelfde technologie die het mogelijk maakt om ons werk flexibel te doen, brandt ons ook op als we hem 24/7 gebruiken. Het is vaak juíst het vager worden van de scheidslijn tussen werk en privé-tijd. Dit fenomeen zorgt ervoor dat veel vrouwen niet goed tot zichzelf kunnen komen en zo onvoldoende rust en ontspanning krijgen/pakken. Wees er daarom duidelijk over als je na een bepaalde tijd niet meer gebeld wilt worden of als je op vrije dagen niet gestoord wilt worden door collega’s.

4) Hoe druk heb je het eigenlijk op je werk? Zijn er taken die niet bij jouw verantwoordelijkheden horen? Geef dat duidelijk en tijdig aan, zodat je straks niet uren over zit te werken.

5) Let er ten slotte op dat je na werktijd niet alleen met collega’s afspreekt, maar juist dan tijd vrijmaakt voor familie en vrienden. Als collega’s goede vrienden worden, let er dan op dat gesprekken na werktijd niet meer over werk gaan en andersom. Succes!

Aan welk van deze thema’s wil jij wel iets verbeteren voor jezelf? Deel het hier!

 

Blog delen?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Wil jij 'less stress & more happiness'?

Schrijf je hieronder in voor inspiratie, motivatie en een liefdevolle stok achter de deur ;-)

Schrijf je hieronder in voor mijn inspiratie, motivatie en een liefdevolle stok achter de deur ;-)

Gratis primeur!

E-book
'Tem je brein'

Maak korte metten met stress, gepieker en onrust in je hoofd.

Dit is een hoofdstuk uit mijn net verschenen boek 'Zorg met zin: handboek voor de bevlogen & vitale zorgprofessional'.