Suzanne Aslander

Suzanne Aslander

Pak je me-time!

Me-time is belangrijk
Noodzakelijk zelfs om alles in evenwicht te houden en je energie te geven om alle ballen in de lucht te kunnen houden. Want hoe kun je voor anderen zorgen, als je niet goed voor jezelf zorgt?

Me-time is een moment écht helemaal voor jezelf. Waarin je helemaal niets moet van jezelf óf van een ander. Doen wat jij fijn vindt en aan niemand verantwoording af te hoeven leggen.

Wat kan er gebeuren als je deze tijd voor jezelf níet pakt?
Dan loop je het risico dat je na verloop van tijd vastloopt. Dat je de dagelijkse hectiek in je leven niet meer aankunt. Misschien herken je dit wel: dat je om het minste of geringste in tranen kunt uitbarsten of geïrriteerd kunt raken. Bijvoorbeeld als je baas je wat vraagt, je kinderen vervelend zijn of je partner spullen laat slingeren. Me-time is écht nodig zodat je weer fris, uitgerust en energiek in het leven kunt staan.

Geen excuses meer 

Ik hoor je al denken: “Ik wil wel vaker me-time nemen, maar …” (en dan heb je wel weer een of ander excuus voor jezelf dat je nog iets moet doen of andere prioriteiten hebt) … Lukt het je niet om tijd voor jezelf vrij te maken? Misschien is je leven te vol of vraag je (véél) te veel van jezelf. Leer jezelf aan dingen los te laten en lucht in je agenda te creëren. Schrap verplichtingen die je bent aangegaan en waar je niet 100% achter staat, delegeer taken en/of roep hulp in.

Pak dit moment en laat het goed tot je doordringen dat me-time een must is. Want hoe blijf je anders vrolijk en energiek in je (meer dan) drukke leven vol met werk, relatie, kinderen, familie, vrienden, sport, hobby’s, huishouden, administratie en nog veel meer?

Welk me-time moment ga jij per direct voor jezelf “invoeren”?

Blog delen?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Wil jij 'less stress & more happiness'?

Schrijf je hieronder in voor inspiratie, motivatie en een liefdevolle stok achter de deur ;-)

Schrijf je hieronder in voor mijn inspiratie, motivatie en een liefdevolle stok achter de deur ;-)

Gratis primeur!

E-book
'Tem je brein'

Maak korte metten met stress, gepieker en onrust in je hoofd.

Dit is een hoofdstuk uit mijn net verschenen boek 'Zorg met zin: handboek voor de bevlogen & vitale zorgprofessional'.