Het moeten van jezelf en derden: de gouden tip

Wat mijn gouden tip is voor dat vervelende ‘moeten’ dat soms de hele dag door je hoofd kan dreunen? Pas je denkwijze aan en ga op zoek naar een andere gedachte! Wat ik daarmee bedoel?

De gedachte van ‘moeten’ maakt meestal dat je er al bijna automatisch een weerstand tegen hebt. Als je in gedachten op zoek gaat naar een andere reden, kun je hiermee dezelfde activiteit als het ware van een energievreter in een energiegever veranderen. Hoe cool is dat?

Het zijn vaak je gedachten over een activiteit die bepalen of het je energie geeft of dat het je juist energie kost!

Stel je voor dat je iets voor iemand anders doet … omdat het nu eenmaal moet of omdat het zo hoort. Dan is de kans aanwezig dat je deze activiteit als energievreter ervaart. Probeer nu eens of je er een andere gedachte voor in de plaats kunt zetten!

Bijvoorbeeld omdat je de andere persoon ergens heel erg blij mee kunt maken. Of omdat de ander jou daar enorm dankbaar voor is. Zo ervaar je deze activiteit op een andere manier. Je krijgt er een heel andere gewaarwording en een ander gevoel bij. Zo kun jij eigenhandig diezelfde activiteit van energievreter in energiegever veranderen.

Hoe buig jij jouw grootste energievreter ‘om’ om van dat gevoel van ‘moeten’ af te komen? Deel het hieronder.

Over de auteur

Suzanne Aslander  -  Suzanne Aslander is auteur van het boek ZORG met ZIN én ondernemer met een grote passie voor het thema vitaliteit. Ze begeleidt ondernemingen en particulieren in de zorgsector bij vraagstukken en uitdagingen rondom vitaliteit, positieve mindset en duurzame inzetbaarheid. Vanuit haar energieke, inspirerende en motiverende aanpak weet zij mens en organisatie in beweging te krijgen én te houden. Met als resultaat concreet geformuleerde stappen, die ertoe leiden dat het gewenste resultaat wordt behaald.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>