Suzanne Aslander

Suzanne Aslander

3 effectieve tips voor mentale weerbaarheid

3 ultieme tips voor mentale weerbaarheid

Fit en vitaal aan het werk? Verlies je mentale weerbaarheid niet uit het oog. Het geeft aan dat je geestelijk veerkrachtig bent en met tegenslagen kunt omgaan. Het is net zo belangrijk als lichamelijk fit zijn.

Ben je mentaal gezond? Dan functioneer je beter, voel je je fit(ter), ervaar je minder stress, ga je beter om met problemen en ben je minder ziek. Om die weerbaarheid te bereiken, heb ik geleerd om voor een goede balans tussen lichaam en geest te zorgen: lees = tussen werk en rust (al had ik vorige week een kleine dip haha ). Juíst momenten van ontspanning sneuvelen vaak als eerste als je het druk hebt: doodzonde natuurlijk!

Hoe verbeter je nu jouw mentale weerbaarheid?

1. Stel jezelf doelen. Deze helpen je richting te geven aan je leven. Privé en in je werk! Door jezelf doelen te stellen en deze te realiseren, word je blij, krijg je veel energie en voel je je waardevol.

2. Leef in het hier en nu. Sluit je er niet voor af, maar sta er voor open en voel hoe waardevol die kleine dingen zijn. Je zult ontdekken dat ook eenvoudige zaken en gebeurtenissen van alledag je mentale weerbaarheid positief beïnvloeden.

3. Zet optimisme in: het werkt écht! Zie de positieve dingen in je leven: de lichtpuntjes! Door te leven en te denken als een optimist kun je nare en vervelende gebeurtenissen ombuigen en (beter) accepteren. Test het maar eens uit!

Hoe staat het ervoor met jouw mentale weerbaarheid op dit moment? Deel het hieronder.

 

Blog delen?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Wil jij 'less stress & more happiness'?

Schrijf je hieronder in voor inspiratie, motivatie en een liefdevolle stok achter de deur ;-)

Schrijf je hieronder in voor mijn inspiratie, motivatie en een liefdevolle stok achter de deur ;-)

Gratis primeur!

E-book
'Tem je brein'

Maak korte metten met stress, gepieker en onrust in je hoofd.

Dit is een hoofdstuk uit mijn net verschenen boek 'Zorg met zin: handboek voor de bevlogen & vitale zorgprofessional'.