3 effectieve tips voor mentale weerbaarheid

3 effectieve tips voor mentale weerbaarheid

Fit en vitaal aan het werk? Verlies je mentale weerbaarheid niet uit het oog. Het geeft aan dat je geestelijk veerkrachtig bent en met tegenslagen kunt omgaan. Het is net zo belangrijk als lichamelijk fit zijn.

Ben je mentaal gezond? Dan functioneer je beter, voel je je fit(ter), ervaar je minder stress, ga je beter om met problemen en ben je minder ziek. Om die weerbaarheid te bereiken, heb ik geleerd om voor een goede balans tussen lichaam en geest te zorgen: lees = tussen werk en rust (al had ik vorige week een kleine dip haha ;-)). Juíst momenten van ontspanning sneuvelen vaak als eerste als je het druk hebt: doodzonde natuurlijk!

Hoe verbeter je nu jouw mentale weerbaarheid?

1. Stel jezelf doelen. Deze helpen je richting te geven aan je leven. Privé en in je werk! Door jezelf doelen te stellen en deze te realiseren, word je blij, krijg je veel energie en voel je je waardevol.

2. Leef in het hier en nu. Sluit je er niet voor af, maar sta er voor open en voel hoe waardevol die kleine dingen zijn. Je zult ontdekken dat ook eenvoudige zaken en gebeurtenissen van alledag je mentale weerbaarheid positief beïnvloeden.

3. Zet optimisme in: het werkt écht! Zie de positieve dingen in je leven: de lichtpuntjes! Door te leven en te denken als een optimist kun je nare en vervelende gebeurtenissen ombuigen en (beter) accepteren. Test het maar eens uit!

Wat is jouw persoonlijke gouden tip als het gaat om mentale weerbaarheid? Deel het hieronder.

Over de auteur

Suzanne Aslander  -  Suzanne Aslander is auteur van het boek ZORG met ZIN én ondernemer met een grote passie voor het thema vitaliteit. Ze begeleidt ondernemingen en particulieren in de zorgsector bij vraagstukken en uitdagingen rondom vitaliteit, positieve mindset en duurzame inzetbaarheid. Vanuit haar energieke, inspirerende en motiverende aanpak weet zij mens en organisatie in beweging te krijgen én te houden. Met als resultaat concreet geformuleerde stappen, die ertoe leiden dat het gewenste resultaat wordt behaald.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>